Zo scheurt je ripped jeans niet verder uit

Admin

Hoe vaak heb jij al te horen gekregen of je ripped jeans niet eens gemaakt moet worden. Een hippe jeans met allemaal scheuren dat is toch geen gezicht? Nou, in de mode wereld dus wel. Hoewel de ripped jeans concurrentie heeft gekregen van de flair, de wijde en de mom jeans, zijn de ripped jeans nog steeds favoriet. Toch zit er één nadeel aan deze broeken. Want wat subtiele scheuren in je ripped jeans is oké, maar hele gaten die alsmaar groter en groter lijken te worden is een heel ander verhaal. Daarom geven we je 5 tips om te voorkomen dat die mooie jeans een rommeltje worden.

1. Wassen met de hand

In de wasmachine wordt je jeans toch wat ruiger behandeld dan wanneer je het met de hand doet. Maar ook met de hand behandel je je broek met beleid. Ga dus vooral niet schrobben. Tenminste, als je wil voorkomen dat je straks meer gat dan broek hebt.

2. Wat verkoeling

Een wasbeurt maakt je jeans natter en zachter en zal daardoor sneller scheuren. Daarom heeft je broek toch een frisse beurt nodig. Leg de broek daarom eens in de vriezer. Je moet er wel ongeveer 24 uur op wachten, maar dan zijn wel alle bacteriën gedood en ruikt je jeans weer heerlijk fris. Let wel op. Laat je jeans rustig weer op temperatuur komen, bevroren zijn de vezels namelijk stukken kwetsbaarder.

3. Voorzichtig aantrekken

Ook al heb je haast in de ochtend, stap niet als een gek in je ripped jeans. Later heb je er spijt van, want die gaten worden groter dan groot als je er met je voet in blijft haken. Een handige tip hierbij is om eerst je sokken aan te trekken en vervolgens je jeans. Zo voorkom je dat je tenen blijven haken.

4. Een koude douche

Wil je je jeans toch liever snel wassen? Ga dan voor een koude wasbeurt. Na afloop gooi je hem niet in de droger, maar hang je hem aan de waslijn om een paar uurtjes te drogen. Wanneer je hem vervolgens aan doet is de broek iets stugger waardoor hij minder snel uitscheurt.

5. Canvas tas

Een handige tip om je jeans te besparen van groter wordende gaten is om hem in een canvas tas te stoppen voordat je hem in de wasmachine doet. Op deze manier wordt je broek beschermd tegen andere kledingstukken of uitsteeksels die je ripped jeans verpesten.

Next Post

Voor- en nadelen van het dragen van katoen

Ondanks er tegenwoordig zoveel soorten stoffen en materialen bestaan, blijft katoen nog altijd het meest gebruikte en geliefde stof. Je ziet katoen ook bij iedere kleding terugkomen. Van lingerie tot broeken en truien. Wat is katoen nou precies ? Waarom wordt katoen zo geliefd? Zijn er dan ook nadelen? Lees […]

Subscribe US Now