Combineren kun je leren

Admin

Een beetje modeliefhebber heeft er al last van. Een kast vol met kleren, maar niks hebben om aan te trekken. En wanneer je na uren voor de kast staan dan toch een leuk kledingstuk hebt gevonden om aan te trekken, weet je niet hoe je het moet combineren met andere kledingstukken. Waardoor je uiteindelijk weer lekker veilig met een basic outfit de deur uit gaat. Ondanks dat tegenwoordig alles bij elkaar gedragen kan worden zoals bijvoorbeeld prints als streepjes en stipjes tot dierenprint en bloemetjes, kan het combineren van kledingstukken nog best lastig zijn.

1. Maak je kledingkast overzichtelijk

Hang bepaalde kleuren bij elkaar voor een duidelijk overzicht van welke kleuren kleding je in je kast hebt. Ook is het handig om je kleding regelmatig uit te zoeken. Wat je niet meer draagt gaat naar zolder. Een kast met minder kleren maakt het maken van een keuze een stuk gemakkelijker.

2. Zorg voor basiskledingstukken

Misschien vind je het lastig om meerdere eye catchers met elkaar te combineren. Dat is helemaal niet zo gek, maar om je hier een handje mee te helpen is deze tip voor jou. Zorg ervoor dat je meerdere basiskledingstukken in je kast hebt hangen. Denk hierbij aan een zwarte broek, goede jeans, basic shirt, biker jas en een spijkerjasje. Door deze items te combineren met een vette eye catchers krijg je een leuke look die goed in balans is. 

3. Maak combinaties van te voren

Een middagje vrij? Pak dan je favoriete kledingstukken en probeer ze te combineren met andere kleding en accessoires in je kast. Hang de gemaakte keuzes bij elkaar of maak foto’s van de outfits, zodat je al een paar outfits op voorraad hebt liggen. En wanneer je iets nieuws hebt gekocht in een bepaalde print is het handig om gelijk al te kijken bij welke kledingstukken je die print kunt combineren.

4. Laat kleuren terugkomen

Laat bijvoorbeeld de kleur van je schoenen terugkomen in je outfit door een riempje in dezelfde kleur te dragen. Je kunt hierbij ook denken aan een sjaal, jas, armbanden, nagellak of tas. Ook is het handig om verschillende kleuren accessoires te hebben. Een accessoire in een vrolijke kleur kan een basic setje al veel leuker maken.

5. Werk met laagjes

Door te werken met laagjes maak je je outfit net even wat minder basic. Bijvoorbeeld een blouse met daarover een trui. Of een jurkje met dunne bandjes met daaronder een shirtje. Daarover kan je natuurlijk ook weer een bikers jas of spijker jasje aan en dan heb je nog een leuker effect!

Next Post

Dit zegt de kleur van je kleding over jou

Iedereen heeft wel een of meerdere favoriete kleuren en dat is meestal ook terug te zien in hun kledingstijl. Wist je dat het veelal dragen van een bepaalde kleur iets zegt over je persoonlijkheid? Wat welke kleur betekent lees je hier: Groen De kleur groen is fris, vernieuwend en positief. […]
Kleuren-Kleding-Dailyshirt

Subscribe US Now