Vapen om te stoppen met roken

Admin

Iedereen zal vast genoeg mensen kennen die roken, of misschien ben je zelf ook wel een roker. Misschien hebben zij of heb jij al vaak geprobeerd om te stoppen, maar is dit nooit helemaal gelukt. Of hun of jouw motief is om te stoppen vanwege de hoge kosten die roken met zich mee kan brengen. Dan kan vapen voor hen of voor jou een optie zijn. 

Wat is een vape?

Een vape is eigenlijk een soort elektrische sigaret die een damp produceert, net zoals een normale sigaret dat ook doet. De vape mod zorgt ervoor dat het verwarmingselement aangaat, waardoor de vloeistof die in de vape zit wordt verdampt in de verstuiver. Deze damp kan je dan inhaleren door een mondstuk. Er zijn heel veel verschillende soorten vapes, maar als je wil gaan beginnen met vapen raden we aan om een lichtere vape te kiezen.

Wat is het verschil tussen een vape en een sigaret?

Natuurlijk werkt een vape op een hele andere manier dan een normale sigaret. Maar bij een vape heb je ook nog de mogelijkheid om de hoeveelheid nicotine die je inademt aan te passen. Verder zijn er ook nog vloeistoffen die helemaal geen nicotine bevatten, wat weer fijn is als je al een tijd gestopt bent maar je de handeling van het roken mist. Ook is de damp die je inademt schoner dan de dampen van een sigaret. Dit zijn dus de redenen dat veel mensen ervoor kiezen om van een sigaret over te stappen op een vape en zo dus leren stoppen met roken.

Hoe helpt een vape jou om te stoppen met roken?

Op het begin is het natuurlijk even wennen, aangezien een vape anders gebruikt moet worden dan een sigaret. Maar zoals net ook al genoemd werd, is het bij een vape dus wel mogelijk om de hoeveelheid nicotine aan te passen. Dit is natuurlijk ideaal als je wil stoppen met roken, je hoeft dan niet meer met pleisters of kauwgum aan de slag. Ook blijft de handeling gelijk, dit is een punt waar veel mensen moeite mee hebben wanneer zij proberen te stoppen met roken. Omdat mensen niets meer te doen hebben wanneer ze gestopt zijn met roken, worden ze vaak onrustig. Ze kunnen namelijk niet meer even naar buiten om een sigaretje te roken. Met een vape heb je hier natuurlijk geen last meer van. Ook is het met een vape mogelijk om binnen te vapen, afhankelijk van welke vloeistof je in jouw vape hebt zitten. Vanwege de waterdamp lost de rook namelijk sneller op en blijft de geur van de vloeistof ook minder lang hangen. 

En hoe zit het met de kosten?

Op de korte termijn zal een vape duurder zijn dan je gewone sigaret. Een pakje is namelijk rond de 7 of 12 euro, terwijl een startersset voor een vape tussen de 20 en 80 euro kan kosten, exclusief vloeistof. Maar op de lange termijn zal een vape veel goedkoper uitvallen dan sigaretten. Met een potje vloeistof kan je namelijk minimaal 6 maanden vooruit. Ook hoef je de vape zelf niet te vervangen en wanneer er iets kapot kan zijn aan de vape kan je ook gewoon losse onderdelen hiervoor aanschaffen. Al met al is de vape dus een betere optie dan de oude vertrouwde sigaret.

Next Post

Zo scheurt je ripped jeans niet verder uit

Hoe vaak heb jij al te horen gekregen of je ripped jeans niet eens gemaakt moet worden. Een hippe jeans met allemaal scheuren dat is toch geen gezicht? Nou, in de mode wereld dus wel. Hoewel de ripped jeans concurrentie heeft gekregen van de flair, de wijde en de mom […]
Ripped-Jeans-Dailyshirt

Subscribe US Now