Waar moet je opletten bij het kopen van een winterjas

Admin

Ieder jaar heb je hem wel nodig, de winterjas. Zowel in de ochtenden als avonden kan het afkoelen en in de winter is het de hele dag koud. Dan is het belangrijk dat je een kwalitatieve maar ook een modieuze winterjas hebt. Om ervoor te zorgen dat jij geen miskoop maakt, hebben wij een aantal tips voor het kopen van een goede winterjas voor jou.

Cost Per Wear

Winterjassen kunnen nogal duur zijn, daar kunnen we niet omheen. Maar wat je jezelf wel kan afvragen is in hoeverre dit het ook echt waard is. Een manier om dit te doen is door de Cost Per Wear uit te rekenen. Cost Per Wear houd in het geschatte aantal keren dat je je winterjas ook daadwerkelijk draagt.

Voorbeeld: Ga ervan uit dat je twee jaar met een winterjas doet. Deze doe je zo’n vier maanden lang elke dag aan. Dan kom je op 240 keer uit. Dan is een jas van €200,- ineens niet ‘heel duur’ meer, maar €100,- per jaar. Of anders gezegd, €0,83 per keer dat je hem draagt.

Passen in de winkel

Het aantal mensen dat hun kleding online besteld blijft groeien. Voor standaard kledingitems is dat geen probleem. Maar een winterjas in de winkel gaan passen is echt geen overbodige luxe. Het is ook een kledingstuk waar je net iets meer aandacht aan moet besteden. Een tip die we je zullen meegeven, pas een winterjas altijd met een trui aan. In de winter draag je namelijk dikkere kleding en dan moet de jas ook nog passen.

Het nadeel van een te strakke/te grote jas

De maat bij een winterjas is echt cruciaal. Als je nieuwe winterjas te strak zit, zal hij je nooit warm kunnen houden. Maar dat is ook te zeggen bij een te grote winterjas. Zorg dat je in de winterjas kan bukken, iets kan oppakken en niet verstikt raakt in je trui. Belangrijk is dat er een klein beetje ruimte overblijft. Deze ruimte zorgt er namelijk juist voor dat je je warm kan blijven houden.

Next Post

On trend: dit zijn de mooiste haarkleuren voor de winter

Hoewel het nog eventjes duurt voordat het winter is, is het toch leuk om alvast te kijken wat de trends zijn op haargebied. Want als je kleding en accessoires on point zijn mag je haar niet ontbreken toch? De aankomende herfst en winter zijn er weer heel veel trends die […]

Subscribe US Now