3 tips bij het kopen van een nieuwe motorjas

Admin

Het kiezen van een motorjas is voor veel mensen meer dan het kiezen van een functionele jas alleen: je kiest motorkleding die je mooi vindt én die bij je levensstijl past. Tegenwoordig is het niet meer zo vanzelfsprekend dat je dan een leren motorjas koopt: er zijn meerdere textiele materialen als Nylon, Kevlar en Cordura die ook voor motorkleding geschikt zijn. Het is dus ook een bewuste keuze om voor een leren motorjas te gaan: Leer is klassiek en afhankelijk van het ontwerp en de kleur of kleuren heeft het een stoere, klassieke of elegante uitstraling. Maar waar moet je nu speciaal op letten als je een motorjas koopt, en waarom zou je voor leer kiezen?

1) Leer is schuur- en wrijvingvast

Het voordeel van leer is dat het glad is, sterk en licht elastisch. Hierdoor is het zeer wrijvings- en schuurvast. Vergeleken met andere materialen ontstaat er weinig warmteontwikkeling ter plaatse van de contactvlakken is als je onderuit glijdt. Dit beschermt je tegen brand- en schuurwonden. Tot nu toe is er geen kunstmateriaal dat leer wat dit betreft evenaart. Wel moeten de naden van het pak goed plat afgewerkt zijn en is het echt belangrijk dat de protectoren goed in het ontwerp geïntegreerd zijn. Je motorjas moet één gelijkmatig oppervlak vormen en er mogen geen knopen, dik sierstiksel of andere versiersels aan zitten waar je achter kan blijven haken. Dit voorkomt letsel.

2) Waterdichtheid

Eén van de punten waar je verder over na moet denken, is of de jas goed waterdicht moet zijn. Als je alleen de motor pakt als het zeker mooi weer blijft en je niet het risico loopt op een nat pak hoef je natuurlijk niet veel aandacht te besteden aan de waterdichte afwerking van de naden en het soort leer. Dan kan je gewoon jouw eigen smaak volgen in materiaal en afwerking. Als jouw motor jouw enige vorm van vervoer is en je een motorjas wilt die je in elk seizoen kan gebruiken, moet je er wel rekening mee houden, dat je over je leren kleding nog een regenpak moet kunnen dragen.

3) Comfortabel

Leer staat er om bekend dat het zeer comfortabel draagt, doordat het ademt. En lekker soepel aanvoelt, want door de warmte van je lichaam rekt leer langzaam wat uit en vormt zich naar jouw lichaam. Het veiligst is een niet te strak zittend pak, dat je lichaam soepel omhult. En als het prettig zit, voel je je ook goed en zal je je jas met veel plezier dragen.

Subscribe US Now