De zes meest verkochte games aller tijden

Admin

De markt van games is ondertussen een grote business geworden. We zijn onderhand in het tijdperk aangekomen dat de ene na de andere gamer miljonair wordt door het winnen van een gametoernooi. Elk jaar komen er weer vele nieuwe games bij. Een vraag die bij mij meteen opkwam was: Wat zijn de best verkochte games aller tijden? Hieronder volgt een top 6.

Mario Kart Wii

Deze game kent iedereen wel. Het is de racegame met de bekende karakters van super mario. De game werd in grote getale verkocht, maar liefst 36 miljoen exemplaren. Het is een leuk spel om met je vrienden of vriendinnen te spelen. Je bent daarnaast nog redelijk actief bezig ook, omdat je zelf de stuurbewegingen moet maken. Een lekker competitief spel dat voor veel verbintenis met je medespelers zorgt!

Super Mario Bros 

Mario zorgde niet alleen voor succes met zijn Mario Kart. Ook met de wereld waar hij het opneemt tegen bowser wist hij veel gamersharten te veroveren. De eerste Super Mario Bros kwam uit in 1985 op de NES-console. De populariteit zorgde voor een verkoop van maar liefst 40 miljoen exemplaren. 

GTA V

De eerste game in dit rijtje dat onder andere op de playstation uitkwam. Deze game van Rockstar kwam in 2013 uit en zorgde inmiddels al voor een verkoop van maar liefst 75 miljoen exemplaren. In de eerste drie dagen verdiende Rockstar zelfs 1 miljard dollar aan deze game! Met GTA VI in het vooruitzicht is de prijs na 6 jaar eindelijk gaan dalen. Een groot succes dus.

Wii Sports

Ook deze game is voor iedereen bekend. De game verkocht ontzettend goed vanwege de motion controls die nieuw waren bij de introductie van de Nintendo Wii. De game zat echter vaak gebundeld met de aankoop van de console. Dit neemt niet weg dat de game absoluut populair is. Maar liefst 82 miljoen exemplaren zijn over de toonbank gegaan. 

Minecraft

Op elk platform is deze nummer 2 in de lijst een ontzettend groot succes geworden. Je eigen wereld bouwen spreekt voor veel mensen tot de verbeelding. Een heel simpel principe, maar toch oh zo succesvol. Microsoft heeft aan de 122 miljoen exemplaren een aardig centje verdiend.

De gedoodverfde nummer 1…

Ongetwijfeld de beste game die ooit gemaakt is: Tetris. Iedereen kent het spel uit 1984 wel. De Russische game verscheen op ontzettend veel platformen en is dan ook ongelofelijk goed verkocht. 495 miljoen exemplaren zijn verkocht, meer dan 4x zo veel als nummer 2 minecraft. Een echte klassieker!

Next Post

Dit zijn de herfst trends 2019

Helaas duurde het niet lang voordat we gedag moesten zeggen tegen de zomer en het mooie weer. De aankomende weken kunnen we nog enigszins genieten van lekker weer, maar daarna doet de herfst toch echt zijn intrede. En daarbij komt ook een nieuw modeseizoen bij kijken. Dat betekend dat we […]
Dailyshirt-Herfst-Trends-2019

Subscribe US Now